Duurzaamheid, de jongste twijg aan de boom van Hoekschewaards Landschap

Is Hoeksche Waard Landschap dan niet altijd al een vereniging die zich inzet voor een duurzaam landschap? Zorgen de leden er niet altijd al voor dat ook onze kinderen en kleinkinderen van de natuur in de Hoeksche Waard kunnen genieten? Ja, zeker!! En dat blijven alle werkgroepen ook doen, maar er is meer dan landschap, milieu en dorpsgezicht.

De nieuwe werkgroep richt zich op twee doelen: 
Het vergroten van kennis over duurzaamheidsonderwerpen voor de leden van HWL en de bevolking van de Hoeksche Waard.
Het voorlichten van onze burgers over praktische aspecten van het verduurzamen van de eigen woning en het onpartijdig adviseren van mensen die denken stappen te gaan zetten op de weg die we moeten gaan om ons eiland en onze planeet leefbaar te houden.

Natuurlijk moeten we weten waarover we praten als we ons naar buiten profileren als onafhankelijke voorlichters. Nou ja onafhankelijk van het bedrijfsleven, niet onafhankelijk van onze primaire keuze dat wij moeten blijven zorgen voor onze aarde. Wij staan hiervoor op, omdat we niet anders kunnen. Zorgen voor mens, plant en dier en helpen problemen op te lossen, zit in ons bloed. 

Was HWL dan niet tegen die hoge windmolens? Nee, HWL is voor de natuur, HWL wil energieprojecten inpassen of dat nou molens zijn of zonneparken. Dat wil zeggen meedenken bij de plannenmakerij en steeds compensatie voor de natuur bepleiten. Op 17 maart 2017 hebben we al een symposium in het NLC georganiseerd om voor het plaatsen van zonneparken eerst een beleid ervoor te ontwikkelen. Dat beleid staat nog in de kinderschoenen, er worden onder de noemer van experiment zonneparken voorbereid, waarbij het minimum aan regelgeving dat bestaat, omzeild wordt. HWL spreekt zich daartegen uit. HWL weet ook best dat wij niet zonder energie kunnen leven, HWL zoekt samen oplossingen met HW Duurzaam.

  • All
  • Algemeen
  • Educatie
  • Default
  • Title
  • Date