Nieuws

HoekscheWaardDuurzaam gaat op zoek naar een breder draagvlak. De coöperatie gaat gewone leden en vrienden werven, naast de huidige beperkte groep betrokkenen: de 75 certificaathouders die tien jaar geleden als pioniers de coöperatie hebben opgericht en de afnemers van het eigen energiebedrijf OM Nieuwe Energie.

Tijdens de algemene ledenvergadering van HWDuurzaam op 21 maart a.s. in Numansdorp komt een voorstel voor een statutenwijziging in discussie, waarin onder andere de overgang van certificaathouders naar gewone leden en vrienden wordt geregeld. Het doel van deze verandering is het creëren van een lagere drempel voor het lidmaatschap en daardoor een breder draagvlak onder de bevolking van de Hoeksche Waard.

Het is de bedoeling op deze wijze meer mensen te betrekken bij de doelstellingen van HWDuurzaam: het bevorderen van het gebruik van groene energie, waardoor de Hoeksche Waard in 2040 energieneutraal zou kunnen zijn. Afnemers van gas en stroom van het eigen energiebedrijf OM, dat HWDuurzaam samen met 39 soortgelijke coöperaties heeft opgericht, zijn en worden automatisch lid. Daarnaast kan iedereen die dat wil voor een kleine éénmalige bijdrage lid worden (met stemrecht) of vriend (zonder bijdrage, maar dan ook zonder stemrecht).

Op de agenda voor de ledenvergadering staat ook een bespreking van de komende ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid, zoals de gevolgen van het landelijke Klimaatakkoord voor onze omgeving, het streven naar een belangrijk aandeel van de publieke omgeving in de plannen voor wind- en zonneparken en de aanstaande verkoop van obligaties voor drie windparken in de gemeente Hoeksche Waard. Tenslotte zal gesproken worden over de manier waarop het voornaamste doel van HWDuurzaam - energieneurtraal in 2040 - met medewerking van zoveel mogelijk partijen in praktijk kan worden gebracht.

De jaarvergadering van HWDuurzaam wordt op donderdag 21 maart gehouden in het Nationaal Landschap Centrum, Veerweg 1 in Numansdorp. De bijeenkomst begint om 20.00 uur. Naast de huidige leden van HWDuurzaam zijn alle andere belangstellenden daar welkom. Wie wil komen, wordt verzocht zich tevoren aan te melden via het e-mail adres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

  • All
  • Algemeen
  • Energie
  • Zonnepanelen
  • Default
  • Title
  • Date