Hoeksche Waard, 19 november  2018

Groene stroom opwekken op andermans dak met het Postcoderoosproject!

Wilt u ook groene stroom opwekken met zonnepanelen, maar heeft u geen geschikt dak? Kom dan op 27 november naar de voorlichtingsbijeenkomst en schrijf u in voor het Postcoderoosproject aan de Christinastraat te Numansdorp!

Al enige jaren is Hoeksche Waard Duurzaam actief. Een coöperatie die net als de Provincie Zuid-Holland en de vijf gemeenten in de Hoeksche Waard de ambitie heeft voor een  energie neutrale Hoeksche Waard in 2040!
               
Deze coöperatie moedigt inwoners uit de Hoeksche Waard aan zo duurzaam mogelijk met energie om te gaan. Oftewel: zo min mogelijk energie verbruiken en zoveel mogelijk groene energie opwekken.

Om hierin te kunnen voorzien, wil HoekscheWaardDuurzaam zoveel mogelijk lokale duurzame energie produceren. Waar mogelijk via eigen daken, maar als dat niet (voldoende) mogelijk is, via zonnepanelen op geschikte, grotere daken in de buurt. Zoals op wooncomplexen, scholen, sporthallen en bedrijfspanden. Hier kan door en voor buurtbewoners collectief duurzame energie worden opgewekt op een financieel aantrekkelijke manier. En mocht met dit alles nog niet in 100% van de energiebehoefte worden voorzien, dan kan via de coöperatie het restant met Nederlandse groene stroom worden aangevuld. Want vergroenen doen we samen!

HoekscheWaardDuurzaam ondersteunt en initieert projecten die de energietransitie kan versnellen. Zoals ook een aantal Postcoderoosprojecten. Een regeling waarbij deelnemers aan het Postcoderoosproject geen energiebelasting hoeven te betalen over het deel opgewekte stroom vanuit het project. De energiebelasting is ongeveer twee derde van de stroomprijs die men normaal gesproken moet betalen. Met de belastingdienst wordt een afspraak gemaakt die 15 jaar geldig is.

Het eerste Postcoderoosproject  aan het Vierwiekenplein in Oud-Beijerland is reeds van start gegaan. Daar worden circa 275 zonnepanelen op het wooncomplex van HW Wonen geplaatst.  Het volgende Postcoderoosproject gaat van start in Numansdorp. Op het gebouw van HW Wonen aan de Christinastraat (nabij De Buitensluis) kunnen circa 250 zonnepanelen geplaatst worden.

De voordelen van deelname aan een Postcoderoosproject zijn:

-              lagere installatiekosten door schaalgrootte

-              niet afhankelijk van salderingsregeling

-              meenemen bij verhuizing binnen het postcodegebied

-              geen last van onderhoud en beheer

-              geen hogere WOZ-waarde

-              esthetisch verantwoord

Deelname is mogelijk voor bewoners die wonen binnen de postcoderoos voor dit project. Dit zijn de postcodegebieden: 3281, 3284, 3286, 3291 en 3292. Het gaat om Zuid-Beijerland, Klaaswaal, Numansdorp en Strijen.

Op dinsdagavond 27 november 2018 vindt in het gemeentehuis van Cromstrijen vanaf 19:30 uur (inloop vanaf 19:00 uur) een voorlichtingsbijeenkomst plaats.

Vanaf dat moment is de inschrijving geopend en kunt u zich aanmelden voor deelname aan het Postcoderoosproject Christinastraat in Numansdorp. Er is deze avond uiteraard ook gelegenheid om vragen te stellen.

Wilt u nu al meer informatie of inschrijven? Mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of kijk op www.hoekschewaardduurzaam.nl

Gebiedsprogramma Hoeksche Waard
Dit project wordt ondersteund door SOHW en Provincie Zuid-Holland in het kader van het gebiedsprogramma. Doel van het programma: de economische vitaliteit van het gebied versterken en de kwaliteit van de leefomgeving op niveau houden. Dit wordt gedaan door bestaande gebiedsvisies, activiteiten en ontwikkelingen met elkaar te verbinden, zodat ze elkaar meer gaan ondersteunen en beter op elkaar aansluiten.

  • All
  • Algemeen
  • Christinastraat
  • Educatie
  • Energie
  • Vierwiekenplein
  • Zonnepanelen
  • Default
  • Title
  • Date
load more hold SHIFT key to load all load all