Duurzaamheidsfestival 10 oktober 2018 op de landelijke Dag van de Duurzaamheid

 

De landelijke Dag van de Duurzaamheid vindt dit jaar plaats op woensdag 10 oktober a.s. En natuurlijk doet de Hoeksche Waard hieraan mee. Met het Duurzaamheidsfestival Hoeksche Waard in Rabobank Het Haringvliet laten we zien dat de Hoeksche Waard ook zijn steentje wil bijdragen aan een toekomstbestendige woonomgeving. Wij hebben niet voor niks de ambitie gesteld om in 2040 energieneutraal te zijn!

Tijdens deze landelijke Dag van de Duurzaamheid op woensdag 10 oktober gaan in de Hoeksche Waard de voetjes van de vloer! Want tijdens ons Duurzaamheidsfestival in Rabobank Het Haringvliet staat een energieopwekkende dansvloer centraal. Beweging op deze vloer wordt omgezet in energie. Er wordt vaker gedanst op dit kleurrijke podium, waarbij de dansvloer op die dag de opgewekte energie registreert en de Hoeksche Waard gaat voor een recordpoging!
DUS IEDEREEN IS WELKOM OM NAAR HET DUURZAAMHEIDSFESTIVAL TE KOMEN EN ZIJN/HAAR STEENTJE BIJ TE DRAGEN!

De bijzondere energieopwekkende dansvloer vormt het kloppende hart van het inspirerende Duurzaamheidsfestival van de Hoeksche Waard. Met foodtrucks, een repair café en duurzame storytellers op de zeepkist. Bij verschillende stands vind je informatie over onderwerpen als duurzaam je huis verbouwen, voedselverspilling, energie besparen of opwekken, circulaire economie, zuinig vervoer, minder gebruik van plastic, duurzaam eten, gasvrij wonen en sociale duurzaamheid (zo lang mogelijk thuis blijven wonen). Met onze deelname wil de Hoeksche Waard een steentje bijdragen aan een toekomstbestendige omgeving. Wij hebben niet voor niks de ambitie gesteld om in 2040 energieneutraal te zijn!

De middag bestaat uit drie hoofdonderdelen:

 • De energieopwekkende dansvloer: waar verschillende verenigingen hun best doen zoveel mogelijk energie op te wekken. In het programma op de dansvloer is allerlei ruimte voor omstanders om mee te dansen op de vloer tijdens de verschillende workshops.
 • De zeepkist: verschillende organisaties en bedrijven krijgen 10 minuten om ‘hun duurzame verhaal’ te vertellen op de zeepkist.
 • Standjes: rond de energieopwekkende dansvloer staan allerlei organisaties en bedrijven met hun verhaal en of product (deze staan er gedurende het hele evenement). Ook is er duurzaam eten te krijgen buiten bij de foodtruck.

De officiële start van het festival is om 16:00 uur. Regionaal Portefeuillehouder Energie en Klimaat Gerard den Boer opent de dansvloer.

Programma Energieopwekkende Dansvloer:

Tijd Organisatie/verening
16.00 - 16.30 Sport- en Dansstudio Binnenmaas
16.30 - 17.00 Workshop discodansen (Saturday Night Fever)
16.45 - 17.00 Rabobank Het Haringvliet (sluit aan bij workshop)
17.05 - 17.30 DancingWise
17.30 - 18.00 Dans- en theaterschool Balance'th
18.00 - 18.30 Open dansvloer 
18.30 - 19.00 Workshop Yoga training Westmaas
19.00 - 19.30 Workshop Lisalotte Dance and Events
19.30 - 20.00 Lisalotte Dance and Events
19.45 - 20.00 Samen nog even knallen op de dansvloer!


Programma Zeepkist:

16.10 - 16.20 Repair Café 
16.30 - 16.40 De Duurzaamheids Rapporteurs
16. 50 - 17.00 Energieopslag Hoeksche Waard - bewoners
17.10 - 17.20 Duurzaam wonen - Rabobank
17.30 - 17.40

Eiwitconsumptie - Hoekschewaard Landschap

17.50 - 18.00 Food For Waard - Woodyshousing
18.10 - 18.20 Land en Tuinbouworganisatie
18.30 - 18.40 Provincie Zuid-Holland
18.50 - 19.00 Festival beker - Middelbare scholieren
19.10 - 19.20 Lang Leve Thuis in de Hoeksche Waard - SOHW
19.20 - 19.30 Precious Plastic - Professor Lamoraal
19.30 - 19.40 Energieopgave - HoekscheWaard Duurzaam

Standhouders:

Energieke regio
HoekscheWaard Duurzaam
Hoeksche Waard Landschap
Provincie Zuid-Holland
SOHW/Energieloket
Rabobank / Appèl
Wrapyourfood
Land en Tuinbouworganisatie
Repair Café
Stichting Milieu Dichterbij
Coöperatie Collectief Hoeksche Waard
Lang Leve Thuis
Ik Woon Leef Zorg
Stedin
Professor Lamoraal
Afvalbox
Wereld Natuur Fonds
Woodyshousing
Festivalbeker
QSMo en Fihuma Groep
Omgevingswet Hoeksche Waard
Rijnmond Lease B.V.
Plannid
Sanlux 
Foodtruck Ratjetoe

Wat er nog meer georganiseerd wordt op de Dag van de Duurzaamheid:

 • Woensdagochtend: Voorleesactie op basisscholen (scholen die zich hebben aangemeld). Op deze scholen wordt voorgelezen uit het boek van Urgenda over duurzaamheid. Daarna gaat wethouder/burgemeester in gesprek met de klas over dit thema.
 • Tijdens het Duurzaamheidsfestival: Tijdens het Duurzaamheidsfestival is er een bijeenkomst voor ondernemers in de Rabobank. Energieke Regio komt een presentatie geven. Dit is een besloten bijeenkomst voor ondernemers.
 • Buiten op de parkeerplaats tijdens het Duurzaamheidsfestival is de SRV wagen van de omgevingswet aanwezig.

Gezamenlijke afsluiting
We sluiten het Duurzaamheidsfestival af met de bekendmaking van de totaal opgewekte energie en winnende vereniging. Dit doet Wethouder Piet van Leenen rond 20:00 uur.

Kom dus volgende week woensdag 10 oktober naar de Rabobank Het Haringvliet en neem vrienden kennissen en collega’s mee. Want alleen samen kunnen we een spectaculair energierecord vestigen!

Als bedrijf of organisatie ook meedoen? 
Wil je als bedrijf of organisatie ook een bijdrage leveren aan deze dag? Dan ben je van harte welkom. Wij doen er alles aan om als Hoeksche Waard klaar te zijn voor onze toekomst. Dit doen we op de 'Dag van de Duurzaamheid' door zoveel mogelijk energie op te wekken op deze energieopwekkende dansvloer. Ideeën, vragen of ook een bijdrage leveren aan deze dag? Mail dan naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Organisatie Duurzaamheidsfestival: Samenwerkingsorgaan Hoeksche Waard, Energieke Regio Hoeksche Waard, Rabobank Het Haringvliet, HoekscheWaard Duurzaam, Ondernemersvereniging Hoeksche Waard, Hoekschewaards Landschap, Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid en Provincie Zuid-Holland.

 • All
 • Algemeen
 • Christinastraat
 • Educatie
 • Energie
 • Evenementen
 • Vierwiekenplein
 • Zonnepanelen
 • Default
 • Title
 • Date
load more hold SHIFT key to load all load all