• HoekscheWaardDuurzaam

  De coöperatie HoekscheWaardDuurzaam wil de komende jaren als aanjager en bruggenbouwer een impuls geven

  Lees Meer
 • Nieuws van HoekscheWaardDuurzaam

   

  Op deze nieuwspagina houden we u op de hoogte van het

  Lees Meer
 • HWEnergie faciliteert de levering van duurzame energie, stroom en gas, aan particulieren en bedrijven in

  Lees Meer
 • 1
 • 2
 • 3

Koningin Máxima bezoekt TexelEnergie

 

Hare Majesteit Koningin Máxima heeft donderdag 9 april 2015 een bezoek gebracht aan TexelEnergie in Den Burg. De coöperatie ontving 13 mei 2014 de Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap uit handen van Koningin Máxima, erevoorzitter van de Koning Willem I Stichting.

 

maxima

 

De energiecoöperatie werkt aan een duurzame energievoorziening voor Texel. De voorziening is zowel voor de bewoners en huishoudens, de bedrijven en organisaties, als ook voor de op het eiland verblijvende toeristen. TexelEnergie produceert onder andere duurzame energie met gebruik van wind, zon en biomassa (houtkachel). Het Deense eiland Samsø, dankzij windenergie en andere energiebronnen een CO2-neutraal eiland, is een voorbeeld voor TexelEnergie. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima bezochten Samsø onlangs tijdens het staatsbezoek aan Denemarken.

 

Koningin Máxima startte haar bezoek met een gesprek met de directie en medewerkers over de ontstaansgeschiedenis, initiatieven en lopende projecten. Aansluitend werd met betrokkenen gesproken over de werkzaamheden van DE Unie (Duurzame Energie Unie), de landelijke coöperatie met initiatieven voor duurzame energie. TexelEnergie initieerde deze landelijke coöperatie, omdat zij als relatief kleine speler afhankelijk is van een externe provider met een leveringsvergunning. Een van de leden van de coöperatie, De Hoekse Waard, gaf een presentatie over nieuwe projecten. Ter afsluiting bezocht de Koningin op locatie een houtkachel, waarbij gesproken is over de opbrengsten van deze vorm van energieopwekking.

 

TexelEnergie laat weten dat de kern en het draagvlak van de organisatie bestaat uit bewoners van het eiland, die actief zijn op basis van onderlinge samenwerking. Zij delen de overtuiging dat hun eigen energiebedrijf bijdraagt aan de toekomst van Texel. De coöperatie werkt zonder winstoogmerk waarbij het voordeel van de ondernomen activiteiten primair ten goede komt aan de leden, en aan initiatieven tot productie van duurzame energie op Texel.

 

De Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap wordt tweejaarlijks toegekend door de Koning Willem I Stichting, met steun van het ministerie van Economische Zaken. De Stichting heeft als doelstelling de nationale economie van nieuwe impulsen te voorzien en daarmee het aanzien van het Nederlandse bedrijfsleven te vergroten. Naast de Plaquette reikt de stichting ook de Koning Willem I Prijs uit (groot en midden-/kleinbedrijf), voor ondernemingen die hebben laten zien dat ze durf, daadkracht, duurzaamheid, doorzettingsvermogen en innovatie succesvol weten te combineren.

RVD, nr. 89

 

 

RT @MuseumJoCas: Aangespoelde Britse orka blijkt "een van de meest besmette dieren op de planeet" https://t.co/8uYrc9XzfP via @demorgen
RT @degroenezaak: "Richt de samenleving opnieuw in, want de huidige economie is op zijn einde" @MDmmrs https://t.co/mKfkPLGlvn via @volkskr…
RT @PartosNL: Waarom willen bedrijven zo graag een groen kabinet? https://t.co/23LBiipXWx via @volkskrant #duurzaamregeerakkoord @deGroeneZ…

HoekscheWaardDuurzaam

 

Contactgegevens

 

Molendijk 15

3281 LT Numansdorp

info@hoekschewaardduurzaam.nl

T: 06-53720731

Blijf op de hoogte

 

ico-facebook  Facebook

 

ico-twitter  Twitter