• HoekscheWaardDuurzaam

  De coöperatie HoekscheWaardDuurzaam wil de komende jaren als aanjager en bruggenbouwer een impuls geven

  Lees Meer
 • Nieuws van HoekscheWaardDuurzaam

   

  Op deze nieuwspagina houden we u op de hoogte van het

  Lees Meer
 • HWEnergie faciliteert de levering van duurzame energie, stroom en gas, aan particulieren en bedrijven in

  Lees Meer
 • 1
 • 2
 • 3

9 oktober 2015

Tijdens een bijeenkomst in Rabobank Het Haringvliet in Heinenoord op vrijdag 9 oktober 2015, de dag van de Duurzaamheid, werd de intentieverklaring Energieke Regio Hoeksche Waard officieel ondertekend. Namens de Hoeksche Waardse gemeenten ondertekende wethouder Paul Boogaard van Korendijk (als vervanger van collega-wethouder en bestuurlijk trekker Gerard den Boer). De medeondertekenaars waren de heer Willem Punt (directeur bedrijven Rabobank Het Haringvliet), de heer Henk van den Berg (vicevoorzitter Coöperatie HoekscheWaardDuurzaam) en de heren Krijn Ratsma en Jaap Willem Eijkenduijn (stichting Energie Regio). 

Over één ding waren de aanwezigen het van harte eens: met de ondertekening van deze intentieverklaring raakt de verduurzaming van de Hoeksche Waard in een stroomversnelling! 

 

Verduurzamen

Het project Energieke Regio is een project dat zich richt op energiebesparing en het zelf opwekken van duurzame energie bij bestaande bedrijfsgebouwen en maatschappelijk vastgoed. Dit project gaat door het besluit van de vijf gemeenten (en de bijdrage van Rabobank Het Haringvliet) in de Hoeksche Waard van start om bedrijven in de Hoeksche Waard te verduurzamen.

 

Advisering

Energieke Regio is een local-for-local project. Stichting Energieke Regio werkt samen met lokale architecten en adviseurs op onder andere het gebied van Energie Prestatie Advies (EPA), installaties, verlichting, regeltechniek, bouwkosten, (collectieve) energiecontracten en fiscaliteit. Lokale adviseurs adviseren lokale gebouweigenaren vanuit een onafhankelijke positie, altijd objectief, uitsluitend in het belang van de gebouweigenaar. Ze adviseren over energiebesparing, het zelf opwekken van duurzame energie en verbetering van het binnencomfort. Daarnaast creëert het project een positief gevoel rond het thema verduurzaming. De deelnemers aan het project krijgen samen met de organisatoren een podium om hun maatschappelijke betrokkenheid aan de regio te tonen. De lokale economie wordt hierdoor sterker en groener.

 

Regio Hoeksche Waard

Op Goeree-Overflakkee zijn inmiddels ruim veertig bedrijven en instellingen verduurzaamd met behulp van Energieke Regio. Het is een mooie stap dat ook de Hoeksche Waard ermee van start gaat. Er wordt dan een eigen Energieke Regio-organisatie opgezet, ondersteund door het centrale kernteam van Stichting Energieke Regio, in nauwe samenwerking met de lokale overheden, ondernemersverenigingen, gemeenten en de Rabobank. De Rabobank wilde dit project graag gezamenlijk met de gemeenten oppakken en samen financieren.

Voor het project Energieke Regio is een totaal bedrag nodig van € 30.000. De Rabobank heeft aangegeven dit project graag in breed verband samen met de vijf gemeenten op te willen pakken en heeft een voorstel gedaan om ieder de helft te financieren. Dit betekent dat de gemeenten gezamenlijk een bedrag van € 15.000 (excl. btw) financieren. 

 

RT @MuseumJoCas: Aangespoelde Britse orka blijkt "een van de meest besmette dieren op de planeet" https://t.co/8uYrc9XzfP via @demorgen
RT @degroenezaak: "Richt de samenleving opnieuw in, want de huidige economie is op zijn einde" @MDmmrs https://t.co/mKfkPLGlvn via @volkskr…
RT @PartosNL: Waarom willen bedrijven zo graag een groen kabinet? https://t.co/23LBiipXWx via @volkskrant #duurzaamregeerakkoord @deGroeneZ…

HoekscheWaardDuurzaam

 

Contactgegevens

 

Molendijk 15

3281 LT Numansdorp

info@hoekschewaardduurzaam.nl

T: 06-53720731

Blijf op de hoogte

 

ico-facebook  Facebook

 

ico-twitter  Twitter